Plaćanje nacionalnom platnom karticom Dinakard na internetu

Narodna banka Srbije obaveštava građane da se broj prodajnih mesta na internetu na kojima je moguće platiti robu ili usluge domaćom platnom karticom stalno uvećava, i da u ovom trenutku Dinom može da se plati na više od 70 prodajnih mesta na internetu. Priliku da plate nacionalnom karticom na internet prodavnicama domaćih trgovaca imaju svi korisnici Dina kartice, bez obzira na to koja banka im je izdala karticu.

Dinom je moguće platiti na komercijalnim sajtovima, gde se mogu kupiti knjige, odeća, obuća, karte za pozorišta, autobuske karte, sportska oprema, kozmetika, dečje igračke i mnogi drugi proizvodi i usluge, ali i na internet prezentacijama državnih agencija, institucija i javnih preduzeća, poput Agencije za privredne registre, portala eUprava ili javnih preduzeća poput Zavoda za udžbenike, Parking servisa ili Skijališta Srbije.

Širenju prihvatne mreže na internetu doprinela je i uspešna akcija Banke Inteza iz septembra meseca, kada je ova banka, kao jedan od najvećih domaćih prihvatilaca platnih kartica na internetu, odlučila da prvenstveno malim trgovcima, koji do tog trenutka nisu koristili kanal elektronske prodaje, ponudi izuzetno povoljne uslove za uspostavljanje internet prodavnice i prihvatanje domaće kartice. Mogućnosti Banke Inteza da ponudi pomenute uslove malim trgovcima znatno su doprineli niski troškovi nacionalne kartične šeme.

Potpun spisak prodajnih mesta na kojima možete plaćati domaćom karticom na internetu možete pronaći na ovom linku, a za više informacija o Dinakard sistemu posetite: www.dinacard.nbs.rs