Novi sajt Vlade Srbije za lakšu komunikaciju sa građanima

Vlada Srbije je pokrenula novi sajt kako bi olakšala komunikaciju sa građanima, ukazavši na to da je stari sajt bio jednostrani izvor informacija, sa ograničenim mogućnostima komunikacije. Naziv sajta je "U službi građana", a na naslovnoj strani nisu u fokusu premijer, ministri ili ministarstva, već se Vlada Srbije obraća građanima, sa istaknutim servisima i mogućnostima za dvosmernu komunikaciju. Brnabić je podsetila na to da se u poslednje dve godine radi na kreiranju i modernizaciji novog koncepta javne uprave koja treba da bude u službi i građanima i privredi, njihov servis, a ne obrnuto, kao što je do sada bilo.

Ona je napomenula da je Vlada počela razvijanje brojnih elektronskih servisa čiji je zadatak da olakšaju i pojednostave svakodnevne potrebe svim građanima.

Novi sajt Vlade upravo se naslanja na taj koncept, ideal dvosmerne komunikacije, dodala je premijerka.

Prema njenim rečima, na sajtu su predstavljene i informacije koje mogu da budu važne poslovnoj zajednici i investitorima zato što je sajt Vlade prva slika i prvi utisak stranaca o Srbiji.

Zato su predstavljene i turističke atrakcije Srbije, naše kulturno nasleđe, informacije o najvažnijim i poznatim kulturnim brendovima. Postavili smo dobar koncept, koji nam daje osnovu da ga u budućnosti dalje razvijamo, istakla je Brnabić.

Novu verziju portala premijerka Ana Brnabić predstaviće danas u Lisabonu na Veb samitu, pred publikom od 15.000 učesnika.