1000-ta e-registracija osnivanja preduzetnika

U informacionom sistemu APR danas je odobrena 1000-ta e-registracija osnivanja preduzetnika od početka godine. Uslugu elektronske registracije prvi su iskoristili preduzetnici koji su se i registrovali za delatnosti iz oblasti vezanih za informacione tehnologije i poslovanje, kao što su računarsko programiranje, konsultantske aktivnosti u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem, konsultantske delatnosti u oblasti informacione tehnologije, inženjerske delatnosti i tehničko savetovanje, specijalizovane dizajnerske delatnosti, kombinovane kancelarijsko-administrativne usluge, računovodstveni, knjigovodstveni, revizorski poslovi, poresko savetovanje, arhitektonska delatnost.

Ostale preduzetnike ohrabrujemo na korišćenje ove usluge koja pojednostavljuje proceduru registracije i smanjuje troškove osnivanja.

Osim usluge e-registracije osnivanja preduzetnika i jednočlanih privrednih društava, APR pruža privrednicima i e-registraciju finansijskih izveštaja, kao i izdavanje elektronskih građevinskih dozvola, dok se uskoro očekuje uvođenje Centralne evidencije stvarnog vlasništva u kojoj će se prijave dostavljati iskučivo u elektronskom obliku.